Project Description

Rækkehuse med fokus på genbrugsmaterialer og tekniske løsninger,
der sikrer en uhyre lav CO₂-udledning.

Upcycling Studios består af 20 rækkehuse i 3 etager, som er gennemsyret af bæredygtighed. Bygningerne opføres primært i genbrugsmaterialer – deriblandt  pladsstøbt genbrugsbeton. Bygningerne udføres i energiklasse 2020, hvor opvarmning udføres med luft til vand via et varmepumpeanlæg.

Boligerne er tænkt som attraktive boliger med et råt look og er opført med en stor andel genbrugsmaterialer. Eksempelvis opføres den bærende del af pladsstøbt genbrugsbeton, vinduerne opbygges af genbrugsvinduer og træoverfladerne udføres i genbrugstræ. Klimaskærmen udføres også i pladsstøbt genbrugsbeton, hvilket bidrager til det rå look. Desuden bygges rækkehusene iht. BK2020 og opvarmes med luft til vand -varmepumper.
Boligerne ventileres med decentrale anlæg, som er placeret i boligernes teknikrum.
På taget af hver bolig placeres et solcelleanlæg, som bla. anvendes til brugsvandsinstallationen.

Ved valg af materialer har der i hele projekteringsfasen været lagt stor vægt på at finde materialer med så lav CO₂-udledning som muligt. Det gælder både i forhold til de bærende konstruktioner, klimaskærme, overflader og de tekniske installationer. I forbindelse med den endelig beslutning om hvilke materialer der skulle anvendes, har valget også taget udgangspunkt i pris, udførelsesmetoder, mængde og tid, samt diverse risici for at få indbygget ukendte skadelige stoffer.

Samarbejdspartnere: